Kysymyksiä ja vastauksia

» Mikä Artisokka.org on?

10.9.2008 10:02

Artisokka.org käynnistyi vuonna 2001 ja oli alkujaan pienimuotoinen Oulun yliopiston arkkitehtuurinosaston kurssikavereiden keskinäinen kommunikointiareena. Myöhemmin joukkoon liittyi monia muitakin osaston opiskelijoita.

Visio artisokka.org -sivulle on jollain lailla kiteytetty nopeasti kirjoitettuun lauseeseen:

Artisokka.org on galleria arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneille alan opiskelijoille ja ammattilaisille.

Nyt käynnissä olevan Artisokka.org v2 kehitystyön on tarkoitus saada sivusto vastaamaan tuon lauseen asettamia tavoitteita.

» Kuvista ja formaateista

15.9.2008 05:15

Kuvat voivat olla joko PNG tai JPG formaatissa. Yritä optimoida kuva kooltaan sopivaksi nettiin esimerkiksi Photoshopin Save For Web -valinnan kautta. JPG kuvan voi aivan hyvin pakata vaikka 75% laadulla ja kuvan pikselikoon olisi hyvä olla alle 1600x1200 jolloin kuva saattaa vielä mahtua suurimmalla osalla ruutuun - näin tiedostokoon pitäisi jäädä reippaasti alle megan.

PNG on hyvä tasaisia väripintoja sisältäviin viivapiirustuksiin yms, JPG soveltuu valokuville ja renderöinnille sekä vastaaville.

» Artisokka.org selainyhteensopivuus

11.9.2008 05:40

Artisokka.org noudattaa www-standardeja, ja näkyy hyvin kaikilla standardeja tukevilla selaimilla kuten esimerkiksi Firefox, Safari, Opera, Webkit ja Chrome.

Jotain pieniä ongelmia on Internet Explorer 7 kanssa (arvostelutähdet eivät näy kuvien yhteydessä oikein), joka ei täysin noudata standardeja. Toivottavasti versio 8 pääsee samalle tasolle muiden selainten kanssa.

Internet Explorer 6 kanssa toimimiseen ei ole toistaiseksi kiinnitetty huomiota sillä selain on useita vuosia vanha, ei noudata standardeja ja on webbisuunnittelijoille suuri murheenkryyni vaatimiensa erikoisratkaisujensa kanssa. Lisäksi IE6 on tunnettu muita selaimia reippaasti suuremmasta määrästä tietoturvaongelmia, joten suosittelen viimeistään nyt päivittämään modernimpaan selaimeen.

» Kuinka saan Facebookin tilailmoitukset profiiliini?

15.9.2008 04:28

Saat Facebookin statuksen näkymään Artisokka.org profiilissasi RSS-syötteen kautta. Syötteen osoite on Facebookista käytännössä mahdoton löytää - onneksi suora osoite löytyi netin syövereistä:
http://www.new.facebook.com/minifeed.php#/minifeed.php?filter=11.

Oikeanpuoleisessa sivupalkissa alimpana löytyy linkki nimeltä "Tilani" joka sisältää tilan RSS-syötteen osoitteen.

Katso myös seuraavat ohjeet kuinka saat asetettua oikeat tiliasetukset tilaviestien näkymistä varten muillekin sivustoille:
http://michael-pick.com/facebook-status-rss-feeds-for-all-wonder-screenshot-tour/2007/08/10

» Mikä ihmeen RSS-syöte?

11.9.2008 05:42

RSS-syöte on lyhenne sanoista Rich Site Syndication (myös Really Simple Syndication). Se on standardoitu tiedostomuoto jolla voidaan helposti jakaa sivuston tietoa ulkopuolelle. RSS-syöte mahdollistaa vastaanottajan päättää miten syötteen sisältö näytetään, ja mitä osia sisällöstä näytetään (esimerkiksi vain otsikot). Käytännössä kaikki blogit ja uutissivut jakavat nykyään sisältöään myös RSS muodossa.

Pidempi selvitys aiheesta seuraavassa osoitteessa:
http://www.maurelita.com/2008/02/rss-infos.html

Pulinapalsta

29.8. Artisokka ftw!

26.6. Muistin salasanan, trololoo!

20.3. Hhhheeei! Tää alkaa kaiken some-paskan keskellä tuntua taas vaihteeks siistiltä paikalta.

25.10. plop

7.5. hei!

15.8. saisko tänne jotain pelejä tai jotain.. kun ei ole oikein mitään muutakaan tekemistä

15.8. Mitä täsä mittää... ilmoja pidelly...

20.12. täytyy yrittää päivittää. "oikeita" töitä ei oikein voi laittaa. jospa löytyis jostain virtaa niiden muiden duunien esittelyyn vielä:)

9.12. Laittakaa jotai duuneja ni avot. Paitsi että kukaan ei taida tehdä mitään muuta kuin oikeita töitä tätä nykyä, ja niitähän ei kukaan jaksa katella.

29.11. pitäiskö artisokkaa elvyttää? mikko ja simo sentään yrittävät...

8.6. ...tai siis C-kilta

8.6. k97 ja B-kilta kokoontuvat

8.6. Kutsukin tulossa jahka kerkiän, ____T

8.6. Jussi 2011 M:mäki

6.9. tervetuloa!